Polygreen House

Polygreen House

This work was completed whilst working for Bellemo & Cat

The central idea for this inner Melbourne project was to create a container for living and working that, whilst still engaging with all the site issues of the industrial neighbourhood, enabled us to take a thread from the first cocoon we spun for ourselves in Wye River and weave it into the fabric of this next home for ourselves.

The building is wrapped on three sides in a translucent printed skin, the third side allows for Northern glazing.

The printed image is a graphic garden experienced from both the inside and the outside; our urban jungle. As it is made from a photograph of a sculpture of our own it continues a series of works, a personal line of investigation.

Ash worked very closely with Michael Bellemo & Cat Macleod to produce the graphic for the building and developed the process of producing the image, splitting the image into individual panels like a jigsaw, documenting the size of every panel on the facade and creating a document for installation of this giant jigsaw for the builders.

01Polygreen.jpg
3b.jpg
03Polygreen.jpg
04Polygreen.jpg
2008-03-7608-02-Peter Hyatt.jpg
Polygreen7.jpg
02Polygreen.jpg